L

ær at surfe eller få udviklet din surfing til nye, stilfulde højder, opdag yogaen og land i meditationen, alt sammen i vores fabelagtige Santa Teresa i Costa Rica. Som noget nyt denne vinter, har vi videreført succéen fra Sri Lanka og taget det bedste af to verdener med til Costa Rica, hvilket har resulteret i dét som højst sandsynligt er det bedste Surf & Yoga retreat i verden.

Når vi sidder ude i vandet, ventende på bølgerne og ser ind mod land, bliver vi næsten blændet af den mægtige, grønne baggrund - regnskoven som strækker sig hele vejen ned til stranden.

Vi bor sammen på den lækre junglelodge Griss og med verdens muligvis lækreste strand lige foran døren. Langs med den lille ydmyge grusvej som går gennem landsbyen ligger små, hyggelige restauranter - den friskeste sushi og juicebarer som får os til aldrig at ville forlade dette sted - der drives af passionerede tilflyttere fra Japan, New York, Europa og Sydamerika. Her finder du også flere små sodaer, som er mere enkle, lokale madsteder. Altsammen i en skøn symbiose. En mikropol, utroligt internationalt, men samtidig harmonisk og indbydende.

I solopgangen, inden dagens første surfsession, eller præcis når solen går ned, lander vi i kroppen og strækker ud sammen med vores egen yogalærer - nogle gange med yoga, andre gange med meditation - men hver gang den bedste måde at forberede sig på surfingen og mærke sig selv.

Det føles som om man befinder sig i et naturligt spa 24/7 - Costa Rica har et tropisk klima og vandet er 28 grader hele året rundt. Surfakademiets surfcamp ligger på Nicoya-halvøen på Stillehavssiden. Med et 180-graders swellvindue har Costa Rica garanti for gode bølger hele året.

Costa Rica er at af de lande i verden hvor den gennemsnitlige levealder er højest. Hvorfor? Smukt og dramatisk landskab, dejligt klima og fantastisk, varieret surf? Selv siger de, ticos og ticas, at hovedårsagen er at grinene og glæden altid er til stede. Vi er enige.

Costa Rica, Oh really?

 • 1
  Beach life
 • 2
  Vi lever, elsker og surfer
 • 3
  Det største smil
 • 4
  Det gastronomiske akademi
 • 5
  Namaste
 • 6
  Naturen
Vi bor i en junglelodge

Kun et ydmygt stenkast
fra vores favoritstrand

S

olens stråler kryber langsomt ind mellem palmebladene og dagens første lys gør opmærksom på sig selv. Det er lige inden daggry og som de fleste dage er vi synkroniserede med solen.

Lodgen ligger i grænselandet mellem junglen og stranden, så vi kan hele tiden høre når bølgerne møder sandet, samtidig med at brøleaberne synger i kor oppe i palmetoppene. En stor, dejlig pool er det naturlige mødested mellem sessions. Henover jul og nytår lejer vi os også ind hos naboen Anam, som er helt nybygget og fint.

Vi bor tre eller seks personer sammen i super lækre og hyggelige træhuse, som alle har aircondition, køkken og fuldt udrustede badeværelser.

Til love birds og andre som rejser to sammen, er der mulighed for at få Griss studios med private badeværelser ved et gebyr på 1750 DKK.


 

Fly

Rejsen fra Skandinavien til Costa Rica tager cirka 16 timer. Du tager afsted ved 8-tiden og lander omkring kl. 21.00. Så den første nat tilbringer du i San José. Surfkakademiet anbefaler det dejlige Hotel La Riviera, som ligger i nærheden af lufthavnen. Da december og januar er højsæson, er det en god idé at booke hotelværelse i god tid.

Transfer til junglelodgen

Efter en overnatning i San José henter vi dig i Surfakademiets transferbus på Hotel La Riviera omkring kl. 8.00 og kører dig hele vejen gennem et bølgende og dramatisk landskab til Nicoyahalvøens sydlige spids. Denne transfer koster 110 USD tur/retur og du betaler når du kommer frem til Santa Teresa. Dette roadtrip, inklusiv en lille færgetur, tager cirka seks timer og giver dig et fint indblik i hvor smukt Costa Rica er. På hjemrejsen er turen den samme, bare omvendt. Ved 15-tiden kommer transferbussen og henter dig på lodgen og i løbet af aftenen er du i San José, og efter en nats søvn på hotellet, er det tid til at begive sig hjemad.

Hvis du hellere vil flyve mellem San José og Tambor, som ligger 40 minutter fra lodgen i Santa Teresa, er det enkelt og let at booke dette på Fly Sansa. Denne naturskønne flyvetur koster omkring 1100 DKK.

PÆDAGOGIK
Surfakademiet er ikke som klasseværelset hvor du behøver at stresse og have præstationsangst, men derimod skolegården hvor alle må være med til at lege.

S

urfing er ikke bare en sport, det er snarere en livsstil og frem for alt en leg. Præcis på samme måde er Surfakademiet ikke bare et surfkursus, en surfskole eller en surfcamp, men en totaloplevelse - en surfrejse du aldrig glemmer.

Alle i Surfakademiets instruktørteam er internationalt certificerede livreddere og surfinstruktører fra International Surfing Association. Derudover har vi alle stor erfaring med undervise i surfing på alle niveauer lige fra nybegyndere til øvede og hele vejen til landsholdet.

For at du hele tiden kan følge med i hvordan du udvikler dig og se hvordan du kan forbedre dig, filmer og fotograferer vi et par sessions i løbet af ugen, som vi bagefter kan evaluere på sammen.

For at du kan undgå at lære om god surfetikette på den hårde måde, vil vi sammen nøje gennemgå hvordan du skal agere i forskellige situationer samt almen sikkerhed i vandet og surfteori og historie - alt fra hvordan bølger dannes til tips om hvordan du ser nice ud når du står på boardet - bare fordi du er nybegynder, behøver du ikke at se ud som én.

Tid til
magiske
dage i
Santa
Teresa

Tider & priser

Surfakademiets Pura-Vida-inspirerede surfcamp i Santa Teresa inkluderer overnatning på lodgen Griss, Latinamerikas lækreste brunch, to surflektioner med instruktør per dag, feedback sessions med film og foto samt et bredt udvalg af surfboards. Vi opdeler gruppen således at alle kan få sessions der passer til deres niveau. Hvis du vil maksimere herlighederne og blive i to uger, vil vi gerne tilbyde dig en specialrabat hvis du sender en mail til: jagvillsurfa@surfakademin.se. Du kan selvfølgelig også blive hos os i tre uger - man kan ligesom ikke få nok af magiske Costa Rica.

Priser fra 5600 DKK. For alle priser og datoer, gå videre til booking.

Junglelodgen ligger lige ud til en af Centralamerikas lækreste surfstrande - Playa Santa Teresa.

Hver eneste dag i Santa Teresa er unik - men oftest står vi op ved daggry og iagttager solopgangen ude fra vandet. Efter dagens første surfsession, venter Latinamerikas lækreste brunch hjemme på lodgen og bagefter er det tid til at læse en god bog i hængekøjen, at ligge ved poolen eller ved stranden. Hen på eftermiddagen er det tid til næste surfsession. Inden vi spiser middag på en af Santa Teresas fantastiske restauranter, slapper vi af med yoga eller meditation.


En dag i vores vinterhjem

Hver eneste dag i Santa Teresa er unik - men oftest står vi op ved daggry og iagttager solopgangen ude fra vandet. Efter dagens første surfsession, venter Latinamerikas lækreste brunch hjemme på lodgen og bagefter er det tid til at læse en god bog i hængekøjen, at ligge ved poolen eller ved stranden. Hen på eftermiddagen er det tid til næste surfsession. Inden vi spiser middag på en af Santa Teresas fantastiske restauranter, slapper vi af med yoga eller meditation.


Medikament

Better safe than sorry - ta kontakt med bästa och närmaste vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som rekommenderas. Vår destination är Santa Teresa på Nicoyahalvön i nordvästra Costa Rica.


Forsikring

Surfakademiet anbefaler at du dobbelttjekker at du har en gældende rejseforsikring - skulle der opstå problemer er det rart at kunne få hurtig hjælp.

True facts

I Costa Rica används både den lokala valutan Colones och USD - 1000 colones är cirka 2 USD.

Inget visum behövs så länge resan understiger 90 dagar.
Det finns ett par bankomater i Santa Teresa men ibland har de ont om cash så det kan vara en bra idé att antingen växla till USD i Sverige alternativt ta ut lite kontanter på flygplatsen i San José.

Solen här nere är väldans härlig och stark så solskyddsfaktor 50 är att rekommendera.

En av våra läckraste utflykter är en ridtur upp längs ödestränder och kullar och då kan långbrallor vara bra att ha annars är shorts det ända som värmen tillåter.

Du behöver inte oroa dig for att knapra malaria-tabletter så länge du stannar på Nicoya-halvön.

Costa Rica är politiskt stabilt och är det enda landet i Centralamerika som aldrig har varit i väpnad konflikt med sina grannländer.